• Suche
savills

June 14, 2017

Restauranger med fantastisk utsikt på Mallorca

Restauranger med fantastisk utsikt på Mallorca

Mallorca har med sin storslagna natur, sin rika historia och sitt kulinariska kök attraherat många semesterfirare genom tiderna. Vart du än är på ön nås du av enastående vyer med vackra stränder och ståtliga berg. Det finns oerhört mycket att upptäcka på ön och för de som vill skämma bort sig extra mycket finns enastående restauranger som inte bara serverar utsökt mat, utan också har en fantastisk utsikt. Här nedan tar vi en titt på några av de bästa.

Es Faro

På Es Faro kan du njuta av havets läckerheter med en fantastisk utsikt över havet, bergen och Port de Sóller. Deras trevliga terrass bjuder in till lata dagar med familj och vänner där ni tillsammans kan njuta av gott vin och utsökt mat i varandras sällskap.

Ca’n Pedro
can pedro

Om du vill undvika Palmas turistfällor ska du bege dig till Ca’n Pedro som ligger i en bergssluttning två kilometer från centrum. Denna rustika restaurang som är en kär favorit bland lokalborna har en fantastisk vy över Palma, inte minst på kvällen då stadens ljus glittrar som en stjärnhimmel. Här kan du njuta av grillat kött kombinerat med röda viner för en billig peng.

Kingfisher Restaurant
kingfisher Puerto Soller

På Kingfisher sitter du på första parkett vid havet med en vacker utsikt över Port de Sóllers sagolika hamn. Enastående service och kundfokus utmärker denna restaurang vars filosofi är att ha ett ”ärligt kök”. Kingfisher är ett måste för dig som älskar fisk och skaldjur i kombination med ljuvliga viner.

Santuari de Cura
santuari-de-cura

Det gamla klostret som ligger på toppen av berget Puig de Ranea har gjorts om till hotell och restaurang och har en av Mallorcas mest spektakulära utsikter. Den hisnande vyn över öns landsbygd går inte av för hackor och vad är bättre än god mat och dryck i ett stycke kulturhistoria.

Ca´s Patro March
Cas Patro March Cala Deia

Urkarvat i en klippsluttning, ovanför ett blåglimrande hav, ligger denna familjeägda restaurang som serverar färsk fisk och skaldjur. Utsikten är fantastisk och glöm ej att ta med dig badkläder för du kommer garanterat att vilja kasta dig ut i detta turkosblåa vatten efter en väl avnjuten lunch.

Il Paradiso

Den svenskägda restaurangen Il Paradiso är en av Mallorcas lyxigaste restauranger och är känd för sina italienska och medelhavsinspirerade rätter som är lagade på de absolut finaste råvarorna. De har ett stort utbud på ljuvliga spanska och italienska viner och utsikten över Palmabukten från deras terrass, är tveklöst en av Mallorcas vackraste.

Illeta
illeta

Belägen på en liten ö i Camp de Mar, som endast nås via en liten träbro, är denna populära restaurang något utöver det vanliga. Restaurangen är ett paradis för dig som vill njuta av spanska delikatesser i den ljumma eftermiddagssolen tillsammans med ett glas vin.

Salvia Restaurant
Salvia Soller

I den pittoreska staden Soller ligger denna gömda juvel där du kan njuta av en fantastisk smakupplevelse. På sommaren serveras middagen på en grönskande terrass som är draperad med vackert rosa bougainvillea och tända ljus. Här kan du titta på en vacker solnedgång över Sollerdalen och insupa en fantastisk atmosfär med förstklassig mat och dryck.

< Tillbaka till nyheterna

Du är kanske intresserad av något av dessa nyhetsämnen

September 15, 2017

Mallorca, golf-mecka 2017!

För det första kan man då njuta av sin favorithobby i härligt solsken, och samtidigt kombinera det med strandliv, bad och allt annat som Mallorca har att erbjuda. Men faktum är dessutom att här finns hela 20 strålande golfbanor, en mycket...

+ Läs mer