• Suche
savills
Att bo
Andratx
HomeMallorca › Andratx

Köp bostad i Andratx

Att köpa bostad i Andratx och Port d'Andratx

Den gamla mallorcanska staden Andratx är en ljuvlig plats att bo på, och utgör en stark kontrast till sin systerstad Port d'Andratx som ligger fem kilometer bort. Andratx är förstås ett mycket åtråvärt alternativ för många personer som vill köpa en fastighet på Mallorca. Oavsett om du föredrar en vacker lägenhet, en lyxig vindsvåning, en ljuvlig villa eller en attraktiv finca skulle vi på Balearic Properties vara glada över att hjälpa dig hitta din drömbostad i Andratx-området.

 

En ljuvlig liten stad

Den gamla staden Andratx är omgiven av vackra mandelträd och apelsinlundar, och ligger i skuggan av Tramuntanabergen på västra Mallorca. Staden är en lugn och fridfull plats där det mesta kretsar kring den fräscha matmarknaden som anordnas varje onsdagsmorgon.

Att promenera runt i Andratx gamla stadskärna är ett rent nöje. Här stöter du på vackra gamla stenhus på antika smala gator, och sedan anländer du till den historiska Santa Maria-kyrkan. Kyrkan byggdes på 1200-talet, och dess imponerande fasthet syftade från början till att hålla pirater borta. Från den här platsen har du en spektakulär utsikt ner till Port d’Andratx och kusten.

Om du gillar konst får du inte missa CCA Andratx, som är Mallorcas största konstcenter för modern konst. Här kan du beundra “utmanande” konst från internationella konstnärer, och njuta av ett mysigt kafé och en härlig trädgård.

Ett underbart utbud restauranger i Port d'Andratx

Den närliggande hamnstaden Port d'Andratx är perfekt för att slappna av över en menu del diaeller en middag med familj och vänner. Många av kaféerna, barerna och restaurangerna ligger längs det vackra havet och de omgivande gatorna, och är mycket populära under turistsäsongen. Eftersom staden håller så hög standard gör även det kulinariska utbudet det, och Port d'Andratx har ett väl förtjänt rykte för sin underbara mat från havet.

Restaurant Rocamar (971 671 261), som ligger i hamnens västra del, är en vacker plats där du får utsikt över Medelhavet och samtidigt kommer undan från folkmassan. Mat från havet är restaurangens specialitet. Du kan även testa Marisqueria Galicia (971 672 705), en trevlig bistro med fokus på det galiciska köket och mat från havet. De är mycket prisvärda.

En golfutmaning

Om du gillar att tävla i golf har du tur, för Andratx har en egen golfbana. En kort bilresa från Puerto de Andratx ligger den förstklassiga golfbanan med 18 hål på Andratx Golf Club (971 236 280)

Den här golfbanan är en av Mallorcas mest utmanande, med 60 bunkrar och 7 sjöar som sätter dina färdigheter på prov. Golfbanan attraherar många kända personer. Miljön är spektakulär, med en otrolig utsikt över böljande kullar och det närliggande havet. Vagnar ingår i avgiften, och i klubbhuset finns en enastående italiensk restaurang.

Att ta sig till Puerto de Andratx

Du kan följa motorvägen från Palmas flygplats till Andratx förorter, 23 kilometer bort, så det är lätt att åka dit med en hyrbil eller taxi. Det går även bussar till Port d' Andratx, Palma, Peguera och Sant Elm.

Haus Köp i Andratx

Lägenhet Köp i Andratx

Fler lägenheter

Villa Köp i Andratx

Se fler villor

Du kanske gillar de här bostadsområdena

Palma de Mallorca

Staden Palma, som fått sitt namn efter viken den ligger i, är imponerande redan när man kommer...

Valldemossa

Valldemossa, älskad av artister och författare Valldemossa anses av många vara den allra...

oficina

Våra regionskontor

Kontor sydvästra Mallorca
Carrer Benito Jerónimo Feijóo, 13 ,07181 Puerto Portals, Mallorca
+34 971 68 40 00
portals@balearic-properties.com

Visa kontoret på Google Maps

Våra fastighetsmäklare i Puerto Portals och närområde

Iris Gruenewald

Iris Gruenewald
VD - grundare

Maria

Maria Sautova
Fastighetskonsult

Cecile Bal

Cecile Bal
Fastighetskonsult