• Suche
savills

May 23, 2017

Pollenca, populärt område bland svenskar!

Pollenca, populärt område bland svenskar!

Den spanska kommunen Pollenca ligger på den paradisliknande ön Mallorca. Att ön blivit ett populärt resmål och område för svenskar är inget under! Pollenca är nämligen helt enastående plats som är omöjlig att inte tycka om. Här finns allt du behöver av det bästa i Europa.

Likt många ställen på Mallorca är detta det perfekta området för allt ifrån barnfamiljer och pensionärer till partysugna ungdomar! Det finns helt enkelt någonting för alla att hämta på denna vackra plats och något för alla att uppskatta. Kanske är det just därför som området är så populärt!

Pollensa Mallorca

Här har vi samlat fem starka punkter som visar varför Pollenca är ett perfekt område för svenskar att njuta av en fantastisk semester - eller ett fantastiskt liv:

  • Klimatet i Pollenca är väldigt varmt och härligt. Juli är den varmaste månaden här och medeltemperaturen den månaden, ligger på över 27 grader. Hit kan du åka året om och det är ändå behagligt väder. Varmt, exotiskt klimat - check!
  • Detta paradis är omgiven av massvis med Mallorcas bästa stränder. Till exempel stränderna Cala San Vicente och Formentor ligger båda i närheten av Pollenca. Även om man inte gillar att bada så är fantastisk utsikt och fina omgivningar viktigt för kropp och själ. Många vackra stränder att sola och bada på - check!
  • Här erbjuds ett stort utbud av roliga och spännande evenemang under hela året! Under våren erbjuds det en vinmässa, sommaren firas med en musikfestival och på hösten kan man besöka deras konst- och hantverksmässa. Det är även en marknad varje söndag i Pollencas centrum. Man behöver aldrig ha tråkigt om man inte vill ha lite tråkigt. Många roliga aktiviteter att hitta på - check!
  • Pollenca är placerad mellan två stora kullar, vilket ger staden en överblick över både maffiga bergskedjor och glittrande hav. Att konstnärer samlas här är inget under, det är omöjligt att inte bli inspirerad av de magiska omgivningarna. Vacker natur - check!
  • Staden har många sevärdheter som är värda ett besök. Den populäraste lär bara ”El Calvary”, vilket är en kulle som genom 365 trappsteg tar dig upp till en magisk utsikt och ett känt litet kapell. Annars i staden finns det en romersk bro, Puig De Maria, torget Placa Major, ett stadsmuseum, stadens kyrka och klostret Santo Domingo. Rik på kultur - check!
  • Trots att staden är belägen mellan två kullar och är omgiven av mycket grönska och vacker natur, är vägen till Pollenca, ifrån exempelvis flygplatsen inga problem. Infrastrukturen i staden är på topp och den har en enkel tillgång till exempelvis motorväg 21. Lätt att ta sig dit - check!
  • Det är omöjligt att inte känna sig hemma i denna stad. Det kanske är just det som vi svenskar faller för, hemtrevligheten och atmosfären i Pollenca. Charmiga gator fyllda med hjärtliga affärer, caféer och torg som alla andas ett lugn. Ordet stress finns inte med på ordlistan när man befinner sig i Pollenca utan här kretsar allting om natur, själ och värme. Härlig atmosfär - check!

 

< Tillbaka till nyheterna

Du är kanske intresserad av något av dessa nyhetsämnen

September 15, 2017

Mallorca, golf-mecka 2017!

För det första kan man då njuta av sin favorithobby i härligt solsken, och samtidigt kombinera det med strandliv, bad och allt annat som Mallorca har att erbjuda. Men faktum är dessutom att här finns hela 20 strålande golfbanor, en mycket...

+ Läs mer