• Suche
savills
MallorcaFastigheter till salu på Mallorca

Bostäder på Mallorca

Mallorca är alla drömmars ö med sitt intensiva turkosblåa hav, vita sandstränder, vackra bergsbyarna, pittoreska fiskebyar och storstaden i miniatyr, Palma. Mallorca har en kustlinje på 55 mil, och fler än 200 stränder och vikar. Den stora variationen i landskap och det möjligheter till utöva många olika aktiviteter har gjort denna ö mycket populär världen över och är idag en av Medelhavets mest populära destinationer. Spaniens tredje största flygplats finns på Mallorca, vilket gör det till en bra plats att utgå ifrån.

Mallorca har något magiskt över sig. Det är en speciell känsla att se mandelträden blomma i början på året, cykla eller vandra på de snirkliga vägarna i bergen och strosa bland stenhusen i de gamla byarna. Ön erbjuder aktiviteter för alla smaker och åldrar, bland annat golf året runt och ett enormt utbud av högkvalitativa restauranger och barer.

Balearic Properties har det största fastighetsnätverketet på Mallorca, och över 15 års erfarenhet på fastighetsmarknaden. Hos oss hittar du de senaste fastigheterna till salu inklusive lyxiga villor på första linjen, vackra anrika lägenheter och charmiga lanthem. I listan av fastigheter till salu ingår några av Mallorcas mest attraktiva adresser. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få listan av fastigheter som är till salu och våra egna topp tio favoriter. Du har stor chans att finna ditt drömboende hos oss, då vi täcker hela ön och ser fram emot att hjälpa dig att hitta din perfekta villa eller lägenhet till salu på denna magiska ö.

Allt handlar fastighetens läge

Det magiska ordet "läge" är definitivt en av de viktigaste faktorerna när du har bestämt dig för att investera i en fastighet på Mallorca. Det är värt att lägga ner lite extra tid och överväga var exakt du önskar att ditt nya drömhem ska ligga. I princip så måste du välja mellan kust, landsbygd eller stad/by! Vill du bo ute på landet och känna lugnet, eller bo i hjärtat av en av de charmiga byarna? Kanske önskar du att bo nära Palmas storstadspuls, eller hamnpromenaden. Ett tips som är väl värt att tänka på; om du inte är förtrogen med ditt valda område, försök att göra en resa till Mallorca under de olika säsongerna, så att du får en uppfattning om de skiftande klimatförhållandena.

Den norra delen av ön är inte bara den mest exklusiva, den har också ett väldigt varierat landskap. Bergskedjan skyddar från norrvindarna och skapar ett ännu mer förmånligt klimat, och kusten erbjuder både pulserande och lugna orter. Vid foten av berget finns lyxiga bostadsområden med exklusiva privata fastigheter och på klipporna ovanför finns lyxiga, privata, moderna villor till salu med pooler och magnifik utsikt över havet. På den här delen av ön finns några av Mallorcas vackraste kustorter och mest spännande fastigheter. De traditionella lant egendomarna med tillhörande mark erbjuder privatliv och avskildhet, medan stadens hus i byn Pollensa ger dig en del av det verkligt unika Mallorca.

Hur mycket kan du spendera?

Tänk noga på din budget och glöm inte att inköps avgifterna tillkommer till fastighetspriset, så beräkna alltid cirka 10-12% extra. En villa till salu nära kusten med havsutsikt kommer att vara mycket dyrare än en villa som ligger mer inåt landet. Fundera på vad som är viktigt för dig, så att du investerar dina pengar rätt. En lägenhet till salu på Palmas berömda hamnpromenad "Paseo Maritimo" kommer att vara dyrare än i ett mindre exklusivt distrikt i staden. Sök bland flera hundra bostäder och kontakta oss på Balearic Properties för frågor angående läge, priser och annat som du undrar över.

Olika typer av fastigheter

När du har satt igång med din fastighets sökning kommer du att bli förvånad över de många olika stilar av fastigheter som för närvarande finns på marknaden. På Mallorca som är en ö med lång historia finns alltid många äldre lant fastigheter till salu, kallade fincas, som smälter bra in i landskapet tack vare de traditionella fasaderna, medan inredningen kan vara extremt samtida eller till och med minimalistisk. Det finns takvåningar till salu i Palmas historiska distrikt inhysta i moderniserade anrika palats, med karakteriska fasader och ultramoderna interiörer - som en arkitektonisk bro för att koppla samman århundradena med varandra. Modernt eller traditionellt, valet är ditt!

Mallorca är inte bara fantastiskt på sommaren

Mallorcas årstider är mycket olika och livsstilen förändras helt beroende på årstid. Om du planerar att spendera mycket tid på ön under sommarmånaderna, se till att din drömfastighet är utrustad med aircondition, då temperaturerna kan bli mycket höga under juli och augusti. Om du planerar att bo i bostaden året runt bör den vara anpassad till svalare temperaturer, då det kan bli väldigt kallt inomhus på vintern på grund av den höga luftfuktigheten. Värt att tänka på är också att oavsett hur vackert det än må vara på Mallorcas landsbygd, så kan en finca till salu där bli lite ensamt ute under vintermånaderna eller på en regnig dag beroende på var den ligger såklart. Lägenheter till salu i eller runt samhällen är alltid en bra investering, eftersom de flesta byarna på Mallorca lever hela året runt.

Hur mycket utrymme behöver du?

Detta beror såklart också på plats och fastighetstyp. Lantegendomar kommer ofta med mycket mark, denna faktor ger dig en hög nivå av integritet, men markerna behöver ju också tas om hand om. Eller föredrar du den mer okomplicerade fastigheten, som ett radhus eller en lägenhet till salu i ett komplex, kanske med närhet till havet eller en golfbana. I en sådan fastighet får du njuta av fördelen med gemensamma pooler och trädgårdar utan att behöva lägga ner arbete. Ett hus till salu i en av byarna på Mallorca kommer kanske ha en begränsat uteplats, men flera har tillhörande privat pool som är relativt enkelt att underhålla och ger en härlig frihet och avskildhet.

Köper du fastighet för personlig användning eller för att hyra ut?

Du har själv bestämt vad du behöver för kreativ komfort när du besöker Mallorca. Skillnaden här är att om du funderar på att hyra ut medan du inte är på ön, måste fastigheten uppfylla krav som är viktiga för turister. Du kanske inte behöver luftkonditionering, eftersom du föredrar att öppna fönster etc. för fräsch, kall luft. Men aircondition är ett absolut måste i en uthyrnings villa. En villa på Mallorca som ska generera bra hyresinkomst bör ha moderna bekvämligheter och ett bra läge, med enkel och snabb tillgång till flygplats, strand och centrum med butiker och restauranger.

Ställ andra frågor än bara om själva fastigheten

Se också till att du får information om allmänna saker som gemensamma lokaler, vägnät, kollektivtrafik och så vidare i det område där du vill köpa din drömfastighet. Du kommer att vilja njuta av många lata dagar i solen när du är här, men kolla även in var de närmaste stränderna ligger, och den sociala scenen i ditt utvalda område.

Det är viktigt att du väljer en fastighet som du kommer att vara glad att bo i oavsett vilken tid på året ni kommer att vara på Mallorca. En bra sak att tänka på och ta reda på omedelbart är: finns det andra personer i närheten med samma nationalitet som du kan träffa och få rekommendationer om platser och aktiviteter på ön, som bra restauranger och kaféer. Att komma in i samhället och göra vänner hjälper dig att känna dig mer hemma med ditt liv på Mallorca och dina barn kommer också att vara glada att få kompisar att leka med.

Sök fastigheter hos Balearic Properties

Balearic Properties förfogar över ett unikt och mångsidigt urval av fastigheter till salu: lyxvillor, moderna takvåningar, fincas, byhus, radhus och lägenheter med närhet till havet, en mysig by, den pulserande storstaden eller golfbanorna. Vår prisbelönta hemsida är den perfekta portalen för fastighets sökande, och presenterar ett omfattande utbud av för närvarande 2 678 fastigheter till salu. Alla fastigheter är undersökta och har värderas av en av våra experter. Vi listar direkt från enskilda ägare, eller deras respektive representanter och hemsidan uppdateras dagligen med information, bilder och videos.

Fastigheter till salu på Mallorca