• Suche
savills
Att bo
Portixol
HomeMallorca › Portixol

Köp bostad i Portixol

Portixol, frånfiskeby tilltrendigtområde

Portixol var för inte så längesedan en sömnig fiskeby, som visserligen låg vackert beläget men där det inte fanns speciellt mycket att göra. Det är dock något som det ha blivit ändring på, och numera är det en av de mest populära orterna på Mallorca, där folk från världens alla hörn flockas för att skaffa sig fritidshus.

 

Denna ort ligger mycket vackert belägen längs med kusten, inte långt från Palmas berömda gotiska katedral vid namn La Seu. Byn är numera en livlig men mysig plats med en härlig stämning, fullpackad med familjevänliga restauranger, caféer och barer belägna längs med strandpromenaden och med vacker utsikt över hamnen. Hit flockas förutom de som vill köpta fritidshus även turister från många olika länder, och en av de restauranger man rekommenderas om man själv skulle befinna sig på plats är mysiga Rocamar Restaurant med dess underbart goda havsmat, vilket är dess specialitet. Även denna har mycket vacker utsikt över hamnen, och här kan man framför allt njuta av de spektakulära solnedgångarna.

Nassau Beach Club är också det en populär plats i Portixol. Även här kan besökarna njuta av god mat och dryck samt spektakulär utsikt.

När det gäller hotell i Portixol så rekommenderas de berömda Hotel Portixol. Detta är ett hippt och modernt hotell, mycket vackert beläget med utsikt över bukten.

En bra tid på året att besöka Portixol på är juni då festivalen Nit de Foc hålls här. Stranden här lyses då upp med levande ljus och teljus medan festandet pågår för fullt. Även detta lockar till sig folk från många delar av världen.

Portixol ligger så pass nära Palma att man faktiskt med fördel kan ta sig en promenad mellan de båda orterna längs med det vackra promenadstråk som löper längs med bukten. Det är även vanligt att cykla eller åka rullskridskor längs med denna väg, och det finns i Portixol flera affärer där man kan hyra båda dessa typer av transportmedel. Är man något mindre aktiv av sig så behöver man inte känna sig orolig, för här finns nämligen också bussar in till Palma. Som om inte detta vore nog så ligger Mallorcas flygplats, Palma International Airport, bara några minuter iväg från Portixol.

De fritidshus som finns tillgängliga på marknaden i Portixol handlar bland annat om vackra lägenheter med takterrasser och utsikt över hamnen. Här är det som tidigare nämnt mycket populärt för utlänningar att skaffa sig fritidshus och semesterbostäder, så man kommer inte vara ensam utlänning här, det är en sak som är säker.

Portixol bidrar alltså ytterligare till det härliga utbud av platser och sevärdheter som Mallorca består av. Just denna ort lämpar sig bland annat bra att besöka eller skaffa sig en fastighet i på grund av dess vackra läge vid hamnen samt den vackra stranden, dess många caféer och restauranger, de vackra fastigheterna som finns tillgängliga här, samt närheten till både Palma och till flygplatsen. Det gör det till en både vacker, trevlig och smidig plats att vistas på, som man lätt och snabbt kan ta sig till och från.

Lägenhet Köp i Portixol

Fler lägenheter

Du kanske gillar de här bostadsområdena

Santa Ponsa

Fastigheter till salu i Santa Ponsa Underbara Santa Ponsa är ett av de mest populära...

Alcúdia

Köp semesterbostad i Alcúdia Det finns ett fantastiskt utbud fastigheter till salu i Alcúdia...

oficina

Våra regionskontor

Kontor sydvästra Mallorca
Carrer Benito Jerónimo Feijóo, 13 ,07181 Puerto Portals, Mallorca
+34 971 68 40 00
portals@balearic-properties.com

Visa kontoret på Google Maps

Våra fastighetsmäklare i Puerto Portals och närområde

Iris Gruenewald

Iris Gruenewald
VD - grundare

Maria

Maria Sautova
Fastighetskonsult

Cecile Bal

Cecile Bal
Fastighetskonsult