• Suche
savills

July 7, 2017

Mallorca stoltserar med 10 Michelin stjärnor 2017

Mallorca stoltserar med 10 Michelin stjärnor 2017

Mallorca kan i år stoltsera med nio restauranger som tillsammans har tio Michelin stjärnor och som bidrar till Mallorcas växande rykte som ett gastronomiskt resmål. Var du än är på ön är du aldrig långt ifrån en stjärnspäckad restaurang som serverar makalösa rätter erkända av prestigefyllda Michelin. Låt oss ta en titt på Mallorcas finaste restauranger som har gjort ön till en kulinarisk toppdestination.

Zaranda

Zaranda som är belägen utanför den lilla byn Es Capdellá är med sina två Michelin stjärnor Mallorcas bästa restaurang. Här skapar kocken Fernando P Arellano extraordinära kulinariska rätter gjorda på lokala råvaror där hans innovativa metoder fokuserar på att lyfta varje enskild ingrediens. Ackompanjerade av fantastiska viner är maten på Zaranda en magisk upplevelse som du sent kommer att glömma.

Marc Fosh

I denna urbana restaurang tillagar Marc kreativa och moderna rätter med lokala och säsongsbetonade ingredienser som återspeglar hans passion för miljö och hälsa. För under 300 kronor kan du njuta av en lunchmeny bestående av tre rätter. Lunchmenyn ändras dessutom varje vecka. Middagen är en mer sofistikerad historia där du kan välja bland tre olika menyer, varav ett vegetarisk alternativ.

Jardin

Macarena de Castro är den första kvinnliga kocken på ön vars kulinariska anrättningar blivit erkända av prestigefyllda Michelin. Macarena lagar traditionella rätter men med en egen prägel. Med passion för lokala och underskattade varor skapar hon en smakrik och välbalanserad meny som paras med fantastiska viner.

Es Fum

Es Fum är en av Mallorcas finaste restauranger och här skapar den österrikiska kocken Markus Wonisch innovativa rätter. Markus menyer är hemlighetsfulla där endast nyckelingredienserna skrivs ut för att skapa ett överraskningsmoment. Njut av makalösa rätter parade med utsökta viner på deras takterrass och bli samtidigt hänförd av en vacker solnedgång.

Andreu Genestra

Denna restaurang som ligger i ett litet byhotell är döpt efter kocken Andreu. På hotellets mark odlar Andreu ekologiska grönsaker, frukt och oliver som sedan används i hans extraordinära och utsökta rätter. Denna minimalistiska restaurang har fått många celebra besök och Andreu har blivit prisad för sina enastående kulinariska kreationer.

Bou

Tomeu Caldenteys restaurang Bou erbjuder ett unikt och spännande gastronomiskt koncept. Middagen är indelad i tre akter – på takterrassen, i köket och avslutas sedan i deras eleganta matsal. I köket får du se kocken i sitt esse och bli hänförd av hans kokkonst. Konceptet på Bou är en minnesvärd kväll fylld med gastronomiska upplevelser och överraskningar.

Es Racó d´es Teix

Denna restaurang serverar makalös mat med en vacker utsikt över Tramuntana bergen. Med en förkärlek till lokala ingredienser lagar den tyske kocken Josef Sauerschell autentiska mallorkanska rätter med en tvist. Här kan du njuta av utsökt mat och fantastiska viner i en romantisk miljö.

Argos

Endast öppen för middag är denna moderna restaurang en fantastisk gastronomisk upplevelse. Med vackra presentationer av innovativa och smakrika rätter lagar den unge kocken Alvaro Salazar utsökt mat som garanterat vill imponera alla gourmander.

Adrián Quetglas

Denna nykomling bland Palmas kulinariska scen har snabbt fått stående ovationer och blev i år tilldelad sin första Michelin stjärna. Här kan du njuta av en utsökt 7-rätters middag med vinparning för en relativt billig peng, vilket är väldigt imponerande eftersom kocken Adrian är en av de mest respekterade i världen.

< Tillbaka till nyheterna

Du är kanske intresserad av något av dessa nyhetsämnen

September 15, 2017

Mallorca, golf-mecka 2017!

För det första kan man då njuta av sin favorithobby i härligt solsken, och samtidigt kombinera det med strandliv, bad och allt annat som Mallorca har att erbjuda. Men faktum är dessutom att här finns hela 20 strålande golfbanor, en mycket...

+ Läs mer