• Suche
savills
Att bo
Pollença
HomeMallorca › Pollença

Köp bostad i Pollensa

Information om Pollença och fastighetsmarknaden

Fastigheter i Pollença brukar inbringa högre priser än Port d'Alcúdia. Området är mycket eftertraktat, och att köpa i området är därför ett utmärkt investeringstillfälle. Alcúdia ligger dock bara ett stenkast från Port de Pollença, och fastigheter här erbjuder många av de fördelar som gjort Pollença så populärt samtidigt som du får ett utmärkt värde för pengarna. För samma budget som ett radhus i Pollença kräver är det ofta möjligt att få en fristående fastighet med otrolig utsikt, nära både stranden och landet. Kort sagt är de lantliga områdena mellan Port de Pollença och Port d'Alcúdia värt att bevaka, för ibland träder oanade möjligheter fram.

 

Pollença och dess kultur

Pollença ligger på Mallorcas nordöstra del, och är en av de mer attraktiva och personliga städer på ön. Staden är 151,7 km2 stor, och de 14 000 invånarna bor i tre små städer: Pollena, Port de Pollensa och Cala Sant Vicente. Pollença erbjuder ett stort antal möjligheter till en fantastisk semester i en av våra 300 särskilt utvalda semestervillor i Pollença. Här kan man utöva alla slags sporter (såväl i vatten som i bergen), och få många kulturella upplevelser. Pollença ligger bland böljande kullar och sträcker sig ända till havet, vilket gör det till en perfekt plats att hitta allt du söker.

Oavsett om du känner för att slappna av på stranden eller vandra i bergen är det här rätt plats för dig. Här finns även underbara faciliteter för den som vill vara mer aktiv, till exempel genom att utöva vattensport eller spela på den underbara golfbanan. På öns norra del finns berget Calvari, och bara några kilometer bort finns Puerto Pollensa.

Pollenças gamla stadskärna ligger på norra Mallorca, cirka 40 minuters bilresa från centrala Palma de Mallorca och flygplatsen. Byn Pollença ligger mellan Puig de Maria och Calvari. Just nu har staden cirka 11 000 invånare.

Balearic Properties Mallorca är den ledande mäklarfirman i Pollença, och erbjuder många villor till salu i Pollença, lägenheter med havsutsikt, och lantliga hus på norra Mallorca.

Kustområden i kommunen Pollença inkluderar några av Medelhavets mest underbara områden, till exempel Formentor, Cala San Vicente, och Cala Pi.

5 minuters bilresa från Pollenças gamla stadskärna finns den ursprungliga fiskebyn Puerto Pollensa, som bevarar tidens charm med sina gamla traditioner och fester. Varma kvällar rör sig människor mellan hamnen med lyxiga båtar, förbi gatukaféerna, längs den hyllade och trädkantade strandpromenaden, till det eleganta hotellet Illa D’Or.

Information om Pollença och Puerto Pollença

Det här är en av Mallorcas vackraste och mest attraktiva platser, och var öns första turistdestination. Dess vackra och färgsprakande miljö gör Pollença till en riktig favorit bland konstnärer. Pollença har ett stort kulturellt kapital och erbjuder många gallerier och butiker med äkta hantverk – inte bara Pollenças eget, utan från hela Mallorca. Här finns bland annat hantverk från Galerias Vicenç och Casa Maria, där familjens traditionella hantverk fortfarande är i full gång via textildesign och brodyr.

Sedan 38 år anordnas även “Pollenças musikfestival”, som ofta besöks av drottning Sofia. Pollença har gradvis blivit hemvist för många européer, vilket gett staden en kosmopolitisk känsla. En typisk utmärkande sak för staden är marknaden på söndagar och “Fira”, som äger rum i november och som ställer ut lokala produkter. Pollença har ett fantastiskt klimat för naturälskare, och för de som spelar golf, utövar vattensporter, och som vill göra utflykter. De bästa vandringarna på norra Mallorca är utflykter till Puig de Maria, the Castell del Rei, Vall de Ternelles och “La Atalaya de Albercutx”.

Halvön Formentor erbjuder också en del härliga utflykter, till exempel till bergen Na Blanca och En Fumat. Du kan även besöka en av halvöns isolerade vikar, som Cala Boquer, Cala San Vicenç eller Cala Castell. Pollença är en av de bästa platserna att bo på, åka på semester till, och njuta av naturen och konsten på.

Med fantastiska vita sandstränder runt en stor vik, skyddad av Cabo Formentors vilda och tåliga miljö, lyckas Puerto Pollença behålla en magisk och ostörd atmosfär som påminner om svunna tider, när staden bara var en liten fiskehamn.

Hus Köp i Pollença

Se fler hus

Lägenhet Köp i Pollença

Fler lägenheter

Villa Köp i Pollença

Se fler villor

Du kanske gillar de här bostadsområdena

Santa Ponsa

Fastigheter till salu i Santa Ponsa Underbara Santa Ponsa är ett av de mest populära...

Palma de Mallorca

Staden Palma, som fått sitt namn efter viken den ligger i, är imponerande redan när man kommer...

Sóller

Ännu en av manga fantastiska orter på Mallorca är byn Soller på norra sidan av ön. Den har...

Buro Pollensa

Våra regionskontor

Kontor norra Mallorca
C. Alcudia, 3, 07460 Pollensa, Mallorca
+34 971 53 29 84
info@balearic-properties.com

Visa kontoret på Google Maps

Våra fastighetsmäklare i Pollensa och närområde

Iris Gruenewald

Iris Gruenewald
VD - grundare

Jack

Jack Newberry
Fastighetskonsult

Cecile Bal

Cecile Bal
Fastighetskonsult