• Suche
savills

May 26, 2017

Santa Catalina, populärt område i Palma

Santa Catalina, populärt område i Palma

Om vi behövde bestämma ett enda område i Palma - som är mest populärt, skulle svaret utan tvekan bli Santa Catalina. Det är någonting med det här området och hur det har gått ifrån att vara ett högkvarter för fattiga fiskare och arbetare, till att bli ett av de lyxigaste och mest eftertraktade ställena att bosätta sig på.

Santa Catalina är en riktig snackis, det är helt enkelt bara ett sånt ställe som alla verkar älska! Kombinationen av häftiga nydesignade caféer och charmiga byggnader ifrån långt bak i tiden är oslagbart. Hit drar sig fler och fler svenskar för att både kunna lapa sol, bo fint och leva ett fridfullt liv. Här finner du många yoga-studios för dig som gillar det. Harmonin flödar och ibland känner man dofter av rökelser enda ut på gatan.

Bortom turismen

Än så länge är området här mest omtyckt av Mallorca-borna själva, då turister inte än verkar hitta hit. Det är en genuin atmosfär av Mallorca som sprider glädje, elegans och något alldeles, alldeles unikt. Så vill du bo avskilt från turism, lite eget utan att det kryllar av skandinaver så är detta område helt perfekt. Vill du känna en liten gnutta svensk-feeling så finns då här ett svenskt ägt café som heter Havana Café. Här pryder konsten alla väggar och man får en härlig känsla när man kliver in och här finns såklart en bar också.

Deras egna Soho

Man brukar säga att detta ställe är Palmas egna Soho. Det är mycket kreativa själar som väljer att bosätta sig här, allt ifrån reklamare till konstnärer väljer att göra Santa Catalina till deras hem på grund av den estetiskt vackra skönheten av området och dess moderna touch på ett annars gammaldags samhälle.

Det är inte bara de trendiga affärerna och restaurangerna som avslöjar om områdets popularitet utan även bostadspriserna! Likt stora städer som New York, Paris och London är kvadratpriset på bostäder skyhögt och endast människor med hög inkomst kan bosätta sig i de vackra husen.

Santa Catalina kallas i folkmun ofta för Saluhalls-området, då det finns en väldigt känd och omtalad saluhall precis här. Den ligger mitt i centrum och serverar varor som är lokalproducerade av väldigt hög kvalité. Mat generellt är en stor del av Santa Claritas popularitet då området är väldigt tätt av restauranger, caféer och barer.

Saluhall Santa Catalina

Mat och dryck

Den bästa gatan för god dryck är Avinguda Argentina medan mat mässigt är C/ Fabrica dit du ska gå. På C/ Fabrica kan du förvänta dig några av stadens bästa restauranger! Vi kan lova dig att du inte kommer bli besviken på någon av dem.

Slutligen skulle man tröttna på den lilla oasen går det snabbt och enkelt att ta sig in till Palmas centrum och storstadspulsen. Med en tio, femton minuters promenad har du lämnat charmiga Santa Catalina bakom dig och gått rakt in i den kända, stora katedralen! Santa Catalinas läge är helt enkelt oövervinneligt.

< Tillbaka till nyheterna

Du är kanske intresserad av något av dessa nyhetsämnen

September 15, 2017

Mallorca, golf-mecka 2017!

För det första kan man då njuta av sin favorithobby i härligt solsken, och samtidigt kombinera det med strandliv, bad och allt annat som Mallorca har att erbjuda. Men faktum är dessutom att här finns hela 20 strålande golfbanor, en mycket...

+ Läs mer