• Suche
savills

September 15, 2017

Mallorca, golf-mecka 2017!

Mallorca, golf-mecka 2017!

Gillar man golf så är Mallorca ett perfekt resmål.

För det första kan man då njuta av sin favorithobby i härligt solsken, och samtidigt kombinera det med strandliv, bad och allt annat som Mallorca har att erbjuda. Men faktum är dessutom att här finns hela 20 strålande golfbanor, en mycket hög och imponerande siffra för en så liten ö som Mallorca faktiskt är. Det gör att Mallorca är en av Europas populäraste orter, inte bara för soldyrkare, utan även för golfspelare. Med så många banor på en så liten ö blir det nämligen lätt att ta sig runt och prova på nya banor, samtidigt som kvaliteten på banorna som sagt är alldeles utmärkt.

En av dessa banor heter Real Golf de Bendinat. Denna 18-hålsbana är mycket vackert belägen och är en ren njutning att spela på. Dessutom finns här en driving range, greener där man kan förbättra sin puttning, samt områden där man kan träna sig på att chippa.

Golf Bendinat Mallorca

Club de Golf Alcanada är en annan välkänd golfbana på Mallorca. Den anses vara en av Europas bästa golfbanor, och även denna ligger oerhört fint till med en underbart vacker havsutsikt. Det blir inte heller sämre av den grönskande växtlighet som omger banan samt de mysiga och vackra Tramuntanabergen. Även här är det en 18-hålsbana som erbjuds, och i det vackra klubbhuset finns det en utmärkt restaurang som man inte bör missa.

Golf Alcanada Mallorca

Mallorcas äldsta golfbana heter Golf Son Vida, och den ligger alldeles i närheten av Palma. Denna erbjuder en 18-hålsbana som är mycket populär bland golfspelare världen över.

Golf de Andratx är ytterligare en golfbana med en oerhört vacker omgivning. Denna bana lockar med jämna mellanrum till sig kändisar från runt om i världen, och det förstås man när man ser hur banan är omgiven av olivträd, blommande mandelträd, vackra bergsvyer och havsutsikt. Så mycket bättre läge för en golfbana än så här går knappast att begära. Även här finns utmärkta restauranger att njuta av efter att man är färdig med sin runda, däribland italienska Campino samt Halfway House med sina goda tapas.

Golf Andratx Mallorca

Golf Santa Ponsa är en golfbana för de med lite sämre handikapp. Just banor som denna är en av fördelarna med att spela golf på Mallorca. Här behöver man alltså inte vara något proffs, utan det räcker med att man gillar att spela, oavsett vad man har i handikapp. Likt många av de övriga banorna är naturen här oerhört vacker, och dessutom finns det utöver 18-hålsbanan även en driving range, greener att förbättra sin putting på, samt träningsområden för chippar.

golf Santa Ponsa Mallorca

Mallorca är ett mycket bra resmål av många anledningar, och golf är alltså helt klart en av dessa. Det finns inte många ställen i världen som kan mäta sig med Mallorca när det handlar om detta, och det finns flera anledningar till att välja just Mallorca som resmål om man är golffantast. Förutom de många banorna så är många av dessa alltså oerhört vackra, och förutom själva spelandet så är det en njutning bara att befinna sig i sådana här fantastiska miljöer. Vädret gör inte heller saken sämre, för det är ju betydligt trevligare att spela golf i solsken än att göra det i regn och rusk.

< Tillbaka till nyheterna

Du är kanske intresserad av något av dessa nyhetsämnen