• Suche
savills

June 13, 2017

Köpa för att hyra ut, bra att tänka på

Köpa för att hyra ut, bra att tänka på

Turister från världen över har i många år vallfärdat till Mallorca och varje år besöker ungefär 9,8 miljoner utländska turister ön som är ett av Spaniens populäraste resmål. I och med en varaktig ström på turister, som även ökar varje år, är Mallorca ett av de bekvämligaste resmålen att investera i.

Fastighetsmarknaden har exploderat världen över de senaste åren och fler väljer att investera i fastigheter utomlands. Tack vare ekonomiska förbättringar med minskad arbetslöshet och ökad efterfrågan på hyresbostäder har fastighetsinvesteringar i Spanien gett dubbel avkastning de senaste åren, inte minst på Mallorca. Avkastningen på hyresbostäder på Mallorca uppgick till 6,7% under det tredje kvartalet 2016 och är därmed bättre än det nationella genomsnittet.

På Mallorca finns det oändligt med saker att se och uppleva och med ett växande rykte som en gastronomisk toppdestination är ön den perfekta platsen att investera i. Flera svenska banker erbjuder idag möjligheten att ta lån för bostadsköp i Spanien, vilket innebär att fler har tagit chansen att uppfylla sin bostadsdröm. På Mallorca finns lyxiga villor, mysiga hus på landsbygden och fantastiska lägenheter med närhet till golfbanor, sol och bad.

Om du vill köpa för att hyra ut finns det en del saker som är bra att tänka på:

  • Ta god tid på dig och stressa inte med ditt bostadsköp. Kontakta erfarna mäklare som kan ge dig råd och stöd inför ditt bostadsköp. Med vägledning från en erfaren mäklare kan denne hjälpa dig att hitta den perfekta investeringen och undvika onödiga risker.
  • Följ alla lagar och regler kring uthyrning av semesterbostad i Spanien.
  • Innan du åker till Mallorca för att leta efter den perfekta bostaden, se till att ansöka om lånelöfte hos din bank så du vet vad du har att röra dig med för att undvika slöseri med tid. Ett lånelöfte förenklar ditt sökande och din bostadsaffär.
  • Kom ihåg att deklarera eventuell vinstskatt.
  • Ta hänsyn till skäliga priser. En för dyr hyra och din bostad riskeras att inte bli uthyrd, sätt istället ett skäligt pris för att täcka lånekostnader och andra eventuella utgifter. Avkastningen på semesterbostäder på Mallorca är väldigt goda på grund av hög efterfrågan.
  • Vill du förmedla din semesterbostad eller använda dig utav en uthyrningsfirma? Att förmedla sin bostad själv är billigare men också mer tidskrävande. Det kan vara svårt att marknadsföra sin semesterbostad själv för att hitta potentiella hyresgäster. Det bästa sättet är att marknadsföra på sociala medier.

Det finns många kunniga uthyrningsfirmor som både bokar, marknadsför och sköter om din semesterbostad. Uthyrningsfirmorna är kunniga inom bostadsmarknaden och är det absolut effektivaste sättet att hyra ut din bostad, även om det kan kosta en del. Använd annars en bokningssajt för att marknadsföra din semesterbostad men var medveten om att de brukar ta ut en bokningsavgift.

  • Människor förväntar sig så mycket information som möjligt i annonseringen. Det är därför ytterst viktigt med en lockande rubrik och en utförlig beskrivning av bostaden: bostadens yta, max antal gäster, köksutrustning, avstånd till stranden, tillgång till pool, restauranger och andra bekvämligheter.
  • Inred med slitvänliga möbler och ha inga föremål med högt affektionsvärde, det kan vara bra att ha en deposition om olyckan är framme. Ha sköna sängar, rena lakan och handdukar.
< Tillbaka till nyheterna

Du är kanske intresserad av något av dessa nyhetsämnen

September 15, 2017

Mallorca, golf-mecka 2017!

För det första kan man då njuta av sin favorithobby i härligt solsken, och samtidigt kombinera det med strandliv, bad och allt annat som Mallorca har att erbjuda. Men faktum är dessutom att här finns hela 20 strålande golfbanor, en mycket...

+ Läs mer