• Suche
savills
Att bo
Sóller
HomeMallorca › Sóller

Köpa semesterbostad i Sóller

Ännu en av manga fantastiska orter på Mallorca är byn Soller på norra sidan av ön. Den har därför blivit en mycket populär plats bland folk som skaffar sig fritidshem på ön. Vid ett besök här är det lätt att förstå varför. Här finns det många typer av boenden att välja bland, och byn själv har mycket att erbjuda. Placa Constitucio är byns torg och det fungerar som dess mittpunkt. Det ligger alldeles i närheten av den lilla tågstationen, och här finns det stora, vackra platanträd, flera mysiga barer och caféer, samt den oerhört vackra St Bartomeu kyrkan byggd i gotisk stil och den oerhört vackra byggnaden Banco de Soller som är designad av en av Gaudis lärlingar.

 

Dessutom Soller en by med underbar atmosfär och mysig stämning, bestående av små mysiga kullerstensgator, traditionella byggnader, ett stort utbud av caféer, restauranger och barer, vackra apelsinlundar, samt en spektakulär omgivning som domineras av de vackra Tramuntanabergen. Vill man ha strandliv och bad så finns dessutom vackra Port de Soller en kort bilresa från byn. Det är därför lätt att i Soller kunna njuta av mycket av det som Mallorca har att erbjuda, och byn bjuder på många sätt och vis på det allra bästa som ön har att erbjuda.

En av de bästa restaurangerna i Soller som starkt rekommenderas, är en restaurang vid namn Petit Celler Cas Carreter. Här kan man njuta av det bästa som både Mallorca, och Spanien i stort, har att erbjuda i matväg, och detta dessutom i en underbar omgivning. Nere i Port de Soller finns en annan restaurang vid namn Restaurant Es Faro. Även denna är mycket värd ett besök, och här kan man njuta av underbara maträtter medan man kan blicka ut över hamnen och de vackra vyerna.

Man ska inte heller glömma att nämna alla de hotell denna härliga by har ett erbjuda. Bland annat finns här fem-stjärniga Gran Hotel Soller vilket är en gammal byggnad från 1800-talet med ett utbud bestående av en takterrass med pool och frukostbar, samt flera vackra trädgårdar som omger byggnaden.

Ett annat strålande hotell i Soller är Hotel Ca'l Bisbe. Detta är ett fyrstjärnigt hotell i en vacker gammal byggnad som har renoverats och erbjuder en pool och en trädgård med fantastisk utsikt över de omkringliggande bergen.

Apelsinerna i Soller måste utan tvekan provas på även dem. Det är underbart goda och saftiga, och exporteras till platser runt om i hela världen. Det är bland annat därför man byggde en järnväg till Soller, för innan dess var det nämligen svårt att transportera apelsinerna ut ur byn genom den bergiga terräng som omger den. Förutom att göra det lättare att transportera apelsinerna så ledde detta även till att en av de mest spektakulära järnvägarna i Europa byggdes, och en tur på denna här ännu ett måste på Mallorca. Det finns inte många järnvägar i världen som kan mäta sig med den när det gäller den fantastiska utsikten och det omgivande landskapet med de vackra bergsvyerna.

 

Sóller – en alldeles särskild boplats

Sóller är själva kärnan i det som är speciellt med Mallorca. Staden är lätt att njuta av och mycket avslappnad, och den här staden på norra Mallorca är en underbar plats att besöka och en fantastisk plats att bo på.

Smala gator, ljuvliga gamla stenhus, ett attraktivt torg, livliga kaféer och restauranger, läckra apelsinlundar... och allt detta nära den spektakulära bergskedjan Serra de Tramuntana. Den vackra hästskoformade strandresorten Port de Sóller ligger dessutom väldigt nära.

Sóller var under flera århundraden Mallorcas egen fruktkorg, och dess saftiga apelsiner exporterades över hela världen. Ett problem fanns dock: svårigheten i att frakta apelsinerna över de karga bergen, vidare till huvudstaden och den stora hamnen i Palma.

Som tur var kom frukthandlarna på en smart idé: bygg en järnväg från Sóller till Palma! Resultatet blev en av de mest spektakulära och vackra resvägarna i Europa. Den 28 kilometer långa tågresan på ett vackert tåg i trä är en av Mallorcas främsta turistattraktioner. Den här tågresan är så berömd att det lilla stationshuset har gjorts om till ett konstgalleri i miniatyr, som ställer ut konstverk av Picasso och Miro!

Den här unika skönheten gör det lätt att förstå varför Sóller och dess hamn är mycket populära alternativ för de som vill äga en semesterbostad på Mallorca.

Placa Constitucio – Sóllers livliga center

En kort bit från järnvägsstationen ligger Placa Constitucio, Sóllers lilla men vackra centrala torg. Här finns stora och antika lövträd och livliga barer och kaféer, och allt domineras av den imponerande neogotiska kyrkan St. Bartomeu.

En mer modern känsla uppstår tack vare Banco de Sóller, som designats av en av Gaudis följare. Två stora muséer bidrar till den här underbara mallorcanska stadens kulturella dragningskraft.

Attraktiva hotell och utsökta restauranger

Sóller har ett stort utbud attraktiva hotell att välja mellan. Ett av de bästa är femstjärniga Gran Hotel Soller (971 638 686). Som namnet antyder ligger hotellet mycket riktigt i en grandios byggnad, som härstammar från 1800-talet. Hotellet erbjuder bland annat en pool på taket, en frukostbar, och vackra trädgårdar.

Fyrstjärniga Hotel Ca'l Bisbe (971 631 228) ligger i en modern och renoverad prästgård, och erbjuder både pool och trädgård. Här får du en fantastisk utsikt över de omgivande bergen.

Att gå ut och äta i Sóller och dess närliggande hamn är en mycket trevlig upplevelse. Sóllers torg erbjuder många livliga kaféer, och en av de bästa restaurangerna här är väletablerade Petit Celler Cas Carreter (971 635 133). Restaurangen ligger i en lokal som tidigare var en hjulmakares verkstad, och erbjuder ett gott utbud spanska och mallorcanska rätter.

Högt upp på en kulle, med utsikt över Port de Sóller, ligger Restaurant Es Faro (971 633 752. Den här restaurangen är perfekt för att avnjuta en smakrik Menu del Dia medan man njuter av den underbara utsikten över hamnen.

Att ta sig till Sóller

Förutom den spektakulära tågresan från Palma är Sóller lätt att nå med bil och buss. En stor väg från Palma (MA11) går direkt till staden via bergen, och resan tar cirka 30 minuter. Det finns också en längre och mer naturskön via MA11a, som går över bergen på ett mer attraktivt sätt. Bussar går regelbundet från huvudstaden Palma.

3 kilometer in mot landet från hamnen Port de Sóller ligger staden i en stor och fertil dal. Sóller delar sin dal med byn Fornalutx och Biniaraix. Här bor sammanlagt 12 000 personer, och dalen är känd för sina apelsinlundar och terrasser med antika olivträd. Byn Deià ligger lite längre ner längs kusten. Sóller och hamnen ligger cirka 20 minuters bilresa från Palma de Mallorca, och har goda kommunikationer via järnväg, spårvagn och buss. Dalen och den omgivande bergskedjan, Serra de Tramuntana, är en populär destination för turister från hela världen, särskilt bland de som uppskattar gång, naturen, ekoturism, simning, eller helt enkelt en fridfull undanflykt från de mer välkända turistfällornas livlighet. Här erbjuder vi ett stort utbud fastigheter till salu, inklusive exklusiva lantliga hem, lägenheter, och alla slags fastigheter som noggrant valts ut av vårt säljteam. Köp fastighet i Sóller, Mallorca.

Puerto Sóller har genomgått stora förbättringar mot havet, och den nyöppnade tunneln gör att området är helt fritt från trafik, förutom spårvagnen i trä som härstammar från 1912 och som går mellan hamnen och staden Sóller. Hamnen har designats på nytt, fiskeflottan har flyttats, och stranden har gjorts om. Hotellprojektet Jumeriah har försenats något, men när det färdigställs kommer det att erbjuda 120 sviter med oöverträffad havsutsikt från sin position över en klipphylla.

Hus Köp i Sóller

Se fler hus

Villa Köp i Sóller