• Suche
savills
MallorcaKöpa hus på Mallorca

haus kaufen in Mallorca

Till Mallorca kommer man för att njuta av solen, simma i det kristallklara vattnet, äta gourmetmat på uteserveringar och bara njuta av den underbara atmosfären. Många turister kommer tillbaka år efter år, och drömmer om att en dag äga ett hus här. Kanske är det dags att följa din dröm och börja söka efter ditt drömhus till salu på Mallorca.

Men var du börja leta? Vi på Balearic Properties är en av Mallorcas främsta fastighetsmäklare och mycket glada att dela med oss av vårt kunnande och erfarenhet när det gäller att investera i ett hus på Mallorca. Kolla in vår kust-till-kust guide och börja leta efter ditt drömhus på Mallorca idag.

Mallorca är inte den billigaste platsen att bo på vid Medelhavet, men det är helt säkert en av de absolut vackraste platserna att köpa sig ett hem. Den stora skiftningen i landskap och har gjort denna ö mycket populär världen över och är idag en av Medelhavets mest attraktiva platser. På Mallorca finns också Spaniens tredje största flygplats vilket visar på öns popularitet. Oavsett om du tänker bo här på heltid eller bara använda din villa som fritidshus är Mallorca det självklara valet.

Viktiga faktorer när du köper hus på Mallorca

En av de viktigaste faktorerna när du har bestämt dig för att investera i en fastighet på Mallorca är läget. Det är helt klart värt att lägga ner lite extra tid för att bestämma i vilket område du önskar att ditt nya hem ska vara. Önskar du lugn och ro är ett hus i en av de charmiga byarna på landet kanske något för dig. Eller vill du känna storstadspulsen och bo i ett av Palmas anrika byggnader.

När det gäller priset, så glöm inte att inköps avgifter tillkommer, så beräkna alltid cirka 10-12% extra. Beroende på vilken budget du har att utgå ifrån, så kan det vara bra att tänka på att priserna kan variera ganska mycket beroende på läget. Ett hus till salu nära kusten med havsutsikt, kommer att vara mycket dyrare än ett hus som ligger mer inåt landet. Fundera på vad som är viktigt för dig, så att du investerar dina pengar rätt. En lägenhet till salu på Palmas berömda hamnpromenad "Paseo Maritimo" kommer att vara dyrare än i ett mindre exklusivt distrikt i staden.

Sök bland flera hundra bostäder och kontakta oss på Balearic Properties för frågor angående läge, priser och annat som du undrar över.

Olika typer av hus och villor till salu

När du har satt igång med din fastighets sökning kommer du att bli förvånad över de många olika stilar av hus som för närvarande finns på marknaden. På Mallorca som är en ö med lång historia finns alltid många äldre lanthus till salu, kallade fincas, som smälter bra in i landskapet tack vare de traditionella fasaderna, medan inredningen kan vara extremt samtida eller till och med minimalistisk.

Mallorca är mer än semesterboende

Tro det eller ej, men Mallorcas årstider är mycket olika och det kan vara mycket viktigt att tänka på både sommar- och vinterförhållanden när du ska investera i ett hus. Planerar du att spendera mycket tid på ön under sommarmånaderna, bör ditt hus vara utrustat med någon form av system för kyla då temperaturerna kan bli mycket höga, speciellt under sommarmånaderna juli och augusti. För dig som bor året runt på Mallorca gäller att huset är anpassat både till väldigt varma och ganska kalla temperaturer, då det kan bli mycket kallt inomhus på vintern på Mallorca på grund av den höga luftfuktigheten.

Det kan också vara värt att tänka på att ön förändras en hel del under de olika säsongerna just på grund av att det är en turistdestination. Ett hus på landsbygden kan bli lite ensamt under vintermånaderna när det inte är så mycket folk i de avskilda områdena. Därför är ett hus till salu i eller i utkanten av en lite större by alltid en bra investering, eftersom de flesta byarna lever hela året runt.

Köpa hus på Mallorca är en bra investering

Många har sett möjligheten i att investera i ett hus på Mallorca. Balearic Properties är det största fastighetsnätverketet på Mallorca, med över 15 års erfarenhet på fastighetsmarknaden. Vi erbjuder ett komplett utbud av hus till salu på Mallorca, i alla kategorier och prisklasser, från radhus och lanthus, till lyxiga hus vid havet och semesterhus i bergen. Detta är din chans att investera i ditt drömhus, ett andra hem eller ett fritidshus.

Hundratals nya, renoverade och traditionella hus är till salu på Mallorca och finns tillgängliga på marknaden till bra priser. Hos oss hittar du de senaste utkomna fastigheterna till salu inkluderat lyxiga hus på första linjen, vackra anrika hus och charmiga lanthus. I listan av hus till salu ingår några av Mallorcas mest attraktiva adresser. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få listan av fastigheter till salu som är våra egna topp tio favoriter. Du har stor chans att finna ditt drömboende hos oss då vi täcker hela ön och ser fram emot att hjälpa dig att hitta ditt perfekta hus till salu på Mallorca.

 

Köpa hus på Mallorca