• Suche
savills

June 12, 2017

Calvia blir referenspunkt för ”Smart Islands” initiative

Calvia blir referenspunkt för ”Smart Islands” initiative

Calvià blir referenspunkt för Smart Islands-initiativet vilket innebär att Smart Island World Congress kommer att ha sitt högkvarter på Mallorca. Kongressen arrangerades i april 2017 för första gången på en global nivå och då deltog mer än 1 500 personer. Tanken med kongressen är att öppna upp för diskussioner mellan 120 olika öar om hur man skapar möjligheter ur öarnas karaktär och deras kulturer. På kongressen lyfter de fram olika punkter som nätverkande, social utveckling, ekonomisk tillväxt och öarnas framtid med mera.

Smart Island World Congress avser att etablera öarna som platser där livskvaliteten är hög och hjälpa dem att ta ställning i frågor om energimodeller och hur de, med den nya teknologin, blir en del av den globala ekonomin. Öar kan stå inför många olika utmaningar så som effektivitet, stadsplanering och ekonomisk- och socialutveckling. I varje utmaning finns det dock en möjlighet och det är detta som kongressen ämnar lyfta fram med en mängd olika föreläsare och konstruktiva diskussioner. Förenklat kan man säga att det handlar om att stärka öar i en globaliserad värld.

Port Adriano Calvia Mallorca

Området Calvià I den lilla men härliga staden Calvià, några kilometer från kusten, så hanteras administrationen för regionen. Calvià kommun i sin tur är känt för att vara ett av de mest eftertraktade områden på Mallorca när det kommer till bostäder, området är fyllt med vackra kustorter så som Magaluf, Portals Nous, Santa Ponsa och många fler.

Här finns det också fantastiska golfbanor för den golfintresserade med enastående vyer och vissa med utsikt över havet. Några exempel är T Golf & Country Club Poniente, Golf Club Santa Ponsa och Majorca Royal Bendinat som kanske är den allra kändaste.

Calvià har en historia som sträcker sig ändå tillbaka till 2 000 år före Kristus. Här finns det med andra ord en anrik historia att ta del av förutom alla moderna semesterparadis. Under åren är det många olika grupper som har valt att bosätta sig på den vackra ön med dess varma medelhavsklimat.

Boende i Calvià Det är många som vill finna ett boende i Calvià och det kan man verkligen förstå. Landskapet är enastående vackert och båtarna i havet ser ut att sväva fram.Oavsett vad som tilltalar en och om man är på jakt efter en mysig lägenhet, en lyxig villa eller något där emellan så kan vi på Balearic-properties.com hjälpa dig att få tag på ditt drömboende.

För den som är seriös i sin jakt på ett drömboende så byggs nu en fastighet som kallas för Serenity, den ligger precis vid Port Adriano och mängder av vackra stränder på Mallorcas sydvästra kust. Det är en perfekt möjlighet för den som planerar att investera i en fastighet och förvandla sina drömmar till verkligheten. Förutom att den ligger nära vackra stränder så kommer framtida ägare att kunna njuta av två kommunala pooler för att förstärka hela upplevelsen.

< Tillbaka till nyheterna

Du är kanske intresserad av något av dessa nyhetsämnen

September 15, 2017

Mallorca, golf-mecka 2017!

För det första kan man då njuta av sin favorithobby i härligt solsken, och samtidigt kombinera det med strandliv, bad och allt annat som Mallorca har att erbjuda. Men faktum är dessutom att här finns hela 20 strålande golfbanor, en mycket...

+ Läs mer