• Suche
savills

May 18, 2017

Köpa eller hyra på Mallorca?

Köpa eller hyra på Mallorca?

Att människor ifrån hela världen väljer att antingen bosätta sig på Mallorca eller att ha Mallorca som andra hem, är ingenting som är vidare svårt att förstå. Med det glittrande havet, de paradisliknande stränderna, mysiga fiskebyarna, charmiga byggnaderna och de olika typerna av städer är Mallorca det perfekta stället att antingen köpa eller hyra bostad på! Här finns allt man behöver för ett välfungerande liv och en normal vardag, med en underbar twist!

Att leva på Mallorca är någonting som många människor uppskattar, främst personer från Sverige och andra skandinaviska länder. På Mallorca finns bland annat den svenska skolan och den svenska kyrkan vilket skvallrar om öns popularitet. Jobbar du även inom sälj eller casinobranschen så är det här många bosätter sig.

Att bo på Mallorca är inga svårigheter och du kommer bli omfamnad av ön med öppna armar, allt du behöver tänka på är boendesituationen! Det svåra brukar vara om man ska köpa en bostad eller om det är bättre att hyra. Det är en fråga som är individuell och väldigt svår att svara på. Därför har vi här försökt underlätta för dig, genom att samla information med fördelar och nackdelar med att antingen hyra eller köpa boende på den helt fantastiska ön Mallorca!

Att köpa ett boende på Mallorca

Kopa boende pä Mallorca

- Du kan se ett bostadsköp som en investering. Om man har tagit ett långsiktigt lån blir det nästan som att man betalar hyra till sig själv (då man får tillbaka pengarna, och ibland även mer - om man säljer). Däremot, även om chansen är liten, måste man ha i åtanke att man kan gå i förlust den dagen som man väljer att sälja sitt boende.

- Du får inreda din lägenhet eller ditt hus på ditt sätt. Det blir din egna touch på stället och det kommer garanterat kännas som ditt hem om du faktiskt är ägare av boendet. Däremot är det du som behöver fixa allting själv och de saker som man i en hyresrätt hade ringt vaktmästaren för - måste man ordna på egen hand.

- Det är lättare att hitta då det vanligaste är att hyra. Ett problem är dock att man måste ha god ekonomi innan man köper, då risken finns att hyran ökar om räntorna höjs ganska markant.

Att hyra ett boende på Mallorca

hyra boende pa Mallorca

- Du har inte möjlighet att sätta din egen prägel på boendet då det är hyresvärden som bestämmer när det gäller struktur, färg och liknande. Däremot brukar hyresvärdar ofta hjälpa till om det är någonting man vill renovera, de brukar ofta vara hjälpsamma på den fronten.

- Eftersom man betalar hyra direkt till hyresvärden så investerar man inga pengar. Däremot innebär en hyresrätt att man inte behöver ha till exempelvis ett startkapital. Man behöver dessutom inte oroa sig över försäljning eller liknande utan kan säga upp lägenheten när som i princip.

- Går någonting sönder eller om någonting inte fungerar som det ska är det endast att ringa upp vaktmästaren och så fixas problemet.

< Tillbaka till nyheterna

Du är kanske intresserad av något av dessa nyhetsämnen

September 15, 2017

Mallorca, golf-mecka 2017!

För det första kan man då njuta av sin favorithobby i härligt solsken, och samtidigt kombinera det med strandliv, bad och allt annat som Mallorca har att erbjuda. Men faktum är dessutom att här finns hela 20 strålande golfbanor, en mycket...

+ Läs mer