• Suche
savills

September 15, 2017

Jamie Oliver hyllar Mallorcas restaurangutbud

Jamie Oliver hyllar Mallorcas restaurangutbud

Ännu en som fallit pladask för Mallorcas restaurangutbud är den kända Tv-kocken Jamie Oliver.

Han har bland annat ägnat en tidningsartikel åt att berätta om hur förtjust han är i Mallorca och dess restaurangutbud, och öser beröm över lokala kockar, hantverkare och producenter som han menar är de som ligger bakom och är att tacka för det lokala matundret.

I artikeln ägnar han också en stor del åt det stora utbudet av traditionella gastronomiska produkter, där han belyser både råvarorna och den traditionella produktionsprocessen vilka han menar kraftigt bidrar till den höga kvalitet maten här håller.

En lokal maträtt som han är förtjust i och nämner som ett exempel på ett måste under en vistelse på Mallorca är coca de trampó, vilket är en vegetarisk pizza. Även sobrasada, vilken är en rå och bredbar korv, är något han varmt rekommenderar.

Ensamaidas är Jamie Oliver också förtjust i, och detta är traditionella mallorkinska bullar med chokladfyllning som är oerhört smakfulla. Även dessa är ett måste när man besöker ön menar han.

En restaurang som nämns är Fornet de la Socai Palma. Han hyllar Tomeu Arbona, restaurangens ägare, som ett geni som har en stor del i det mallorkinska matundret genom sitt hårda arbete med att förse turister samt lokalbor med utmärkta exempel på den lokala gastronomin, och då framför allt när det gäller öns traditionella bakverk.

Jamie Oliver är dessutom förtjust i familjen Solivella och deras gård där de producerar oliver och olivolja av högsta kvalitet. På ön finns även vingårdar av hög klass, samt lokalproducerad ost som verkligen är något att rekommendera för alla matfantaster. Bland annat nämner Jamie Oliver en gård i orten Lloseta som producerar speciell organisk ost som levereras till olika delikatessbutiker runt om på Mallorca.

Tomeu Morro och hans fru Bianca Riso nämns också i artikeln, och han är en bonde som driver ett bageri där det produceras utsökta lokala bakverk av Mallorcas traditionella vete. Dessutom nämns här mycket mer att njuta av i matväg på Mallorca, bland annat de lokala räkorna vilka han menar är kungarna av öns havsmat, de lokala snacks som går under namnet Quelitas, så väl som den lokalproducerade paprikan.

Var man inte redan övertygad så han man nu ytterligare bevis på den fantastiska kvalitet som det mallorkinska köket hållet. Här finns allt inom matväg, både lokala produkter av högsta klass, intressanta tillverkningssätt, kockar av högsta kvalitet, samt marknader, restauranger och bagerier med en service av yttersta världsklass. Det är få ställen i värden som kan mäta sig med Mallorcas mat- och restaurangutbud, något som även Jamie Oliver alltså menar är fallet.

Matutbudet är därför också det en av de flera anledningar som finns till varför man bör besöka Mallorca. Det bidrar starkt till att göra detta till en ö med så mycket att erbjuda, och ökar ytterligare chansen till att man efter ett första besök lär fastna för ön för all framtid. Besök själva ön så kommer ni att se varför Malta och dess matutbud är så pass populärt som det är.

< Tillbaka till nyheterna

Du är kanske intresserad av något av dessa nyhetsämnen

September 15, 2017

Mallorca, golf-mecka 2017!

För det första kan man då njuta av sin favorithobby i härligt solsken, och samtidigt kombinera det med strandliv, bad och allt annat som Mallorca har att erbjuda. Men faktum är dessutom att här finns hela 20 strålande golfbanor, en mycket...

+ Läs mer