• Suche
savills

June 13, 2017

Palma stad, levande historia

Palma stad, levande historia

Är du en historieälskare, har ett intresse av kultur, arkitektur eller helt enkelt bara älskar vackra platser på Jorden? Då är Palma de Mallorca staden för dig.

Palma är inofficiellt Europas vackraste plats och är både ett hett resmål men också ett ställe att bo på. Sammansmältningen av gamla byggnader med anrik historia och det spanska medelhavsklimatet visar sig vara oemotståndligt.

Allt det goda är tre

Mallorca har genom sin historia präglats av en livlig blandning av kulturer där influenserna är judiska, kristna och muslimska. Det märks på byggnadernas utformning, det gastronomiska utbudet och konsten. Det är alltså ett levande bevis på att människor från olika kulturer kan leva i symbios med varandra och skapa något vackert. Denna kulturkrock, som här inte används negativt, visas speciellt i Palma där uttrycken från de olika kulturernas karaktärer sköljer över dig medan du strosar runt på stadens gator.

Dessa tre kulturer är grundstenarna i Palma stads infrastruktur. Men tiden som flytt sätter sina spår. Därför har delar av staden renoverats och moderniserats för att möta kraven för ett trivsamt boende. Det tar inte på något vis bort udden av stadens karaktär utan snarare skänker en tacksamhet för att det fortfarande utvecklas och är beboeligt. Allt är ömsint skött och dragen från kulturer från förr finns kvar.

Heldagar på stadens gator

Alla dessa intryck som finns att hämta på gatorna av Palma kan tänkas vara för mycket. Så är det inte. Staden påverkas inte av tiden på samma sätt som i de europeiska storstäderna. Allt går mycket långsammare, allt sker i ett lugn som spetsar dina sinnen. På caféerna kan du sitta och njuta av lokalt bakade bröd och uppskatta den fredliga atmosfären. Det finns en minimalistisk aura över staden med mindre butiker längs gatorna. I dessa butiker finns både exklusiva varor i form av kläder och smycken men också små butiker med egen nisch. På kvällen kan du njuta av Mallorcas utsökta viner på en utav alla mysiga ställen som tar hand om dig som om du vore en familjemedlem. En heldag som denna bjuder dig in till stadens egna universum där du är en del av den historia som skapas genom att anamma den historia som varit.

Delar av staden som lever mot havet erbjuder moderna boenden och stränder med medelhavets varma, turkosa vatten vid dina fötter. Här är staden på ett sätt mer levande eftersom de moderna influenserna blir tätare. Inte på något negativt sätt. De varma färgerna gör att det inte blir som ännu en turistort utan mer en uppmärksam och utvecklad plats. Priserna att bosätta sig här är ganska höga. Dels för att det just är en av de vackraste platserna på jorden men också för att det inte är en helt vanlig semesterort. Du betalar för att vara en del av en historia som skapas. Den skapas med respekt för den historia som finns. Därför är Palma staden med den levande historien.

< Tillbaka till nyheterna

Du är kanske intresserad av något av dessa nyhetsämnen

September 15, 2017

Mallorca, golf-mecka 2017!

För det första kan man då njuta av sin favorithobby i härligt solsken, och samtidigt kombinera det med strandliv, bad och allt annat som Mallorca har att erbjuda. Men faktum är dessutom att här finns hela 20 strålande golfbanor, en mycket...

+ Läs mer