• Suche
savills

January 1, 1970

Kronprinsessan Victorias flyktiga Mallorcabesök (och inte för att hälsa på Felipe och Letizia)

Kronprinsessan Victorias flyktiga Mallorcabesök (och inte för att hälsa på Felipe och Letizia)

Familjen Bourbon var inte de enda kungligheter som passade på att ta en tripp till Mallorca förra helgen. På fredagskvällen anlände nämligen kronprinsessan Victoria tillsammans med drottning Silvia till ön. Damerna Bernadotte hade ett ärende i Palma på lördagen, dock inget som involverade den spanska kungafamiljen, även om dessa just då också befann sig på ön. Drottningen och kronprinsessan var gäster när Helena Sommerlath – drottningens brorsdotter, tillika guddotter – gifte sig med Ian Martin i Palmas katedral La Seu.

Enligt en av Mallorcas största tidningar Última hora ”firades i katedralen ett evangeliskt-lutherskt bröllop som varade i nästan en timme när den tysktalande prästen Heike Stijohann vigde den vackra Helena Christina Sommerlath och unge Herr Ian Martin [...] Bröllopet med sina hundra gäster och tungt polisskydd väckte stort intresse hos turister och förbipasserande”.

Kronprinsessan som bar en diskret, blommig klänning av det svenska märket Valerie, visade efter ceremonin återigen upp sin ödmjukhet när hon på perfekt spanska besvarade folkmassans komplimanger och lovord med ett elegant ”gracias”. På söndagen flög kronprinsessan Victoria till Kalmar för att sedan åka vidare till Öland och återförenas med sin make prins Daniel och barnen Estelle och Oscar.

Familjen Bernadottes semestrar

De första svenska kungligheterna att åka på semester i sommar var prins Carl Philip och prinsessan Madeleine med sina respektive familjer. Syskonen valde då att spendera några avkopplande dagar tillsammans i Saint-Tropez. Under semestern sågs svägerskorna Madeleine och Sofia prata förtroligt med varandra och prins Alexander ta sitt första dopp. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia reste därefter vidare till den grekiska ön Kreta för att njuta av ytterligare en semestervecka med den lille.

Medan hennes syskon åkte på ”paradis-semestrar”, valde Victoria istället att spendera några lediga dagar tillsammans med sin man, sina barn och sina svärföräldrar i Falun. Därefter åkte kronprinsessan och kungaparet på en snabbtur till italienska Florens för ett bröllop. Den 12 juli samlades hela kungafamiljen på Solliden under några dagar för att fira Victorias 40-årsdag.

Efter födelsedagsfirandet satte Carl Philip och Sofia kurs mot Gotland medan kung Carl Gustav och drottning Silvia reste vidare till sitt hus i Sainte-Maxime. Victoria, Daniel och barnen stannade dock kvar på Öland där de för några år sedan byggt ett semesterhus. Efter förra helgens korta Mallorcabesök fortsätter kronprinsessan att njuta av semestern med sin familj.

< Tillbaka till nyheterna

Du är kanske intresserad av något av dessa nyhetsämnen

September 15, 2017

Mallorca, golf-mecka 2017!

För det första kan man då njuta av sin favorithobby i härligt solsken, och samtidigt kombinera det med strandliv, bad och allt annat som Mallorca har att erbjuda. Men faktum är dessutom att här finns hela 20 strålande golfbanor, en mycket...

+ Läs mer