• Suche
savills
Upptäck ön
Home Mallorca

Bästa lägena att köpa bostad på

Mallorca Norden

Norra Mallorca

Norra delen utmärks av dess fantastiska, ständigt gröna landskap vid foten av Tramuntanabergen. Kap Formentor, Balearernas nordligaste punkt, charmar besökare med kristallklart vatten och dramatiska klippor som stolt reser sig ur havet. Här i norr finner du de vackraste bukterna och stränderna, utomordentliga förhållanden för vattensporter, som till och med lockar många professionella seglare och surfare.

Mallorca Norden Este

Nordöstra Mallorca

I nordost pryds kusten av romantiska bukter med härliga sandstränder. Byn Artà är en högborg för internationella konstnärer och hantverkare vars konst och hantverk säljs i de många gallerierna och affärerna i den charmiga bykärnan. I Artà spelar även historien en viktig roll. Ett magnifikt slott med mäktiga murar och den imponerande kyrkan vittnar om maktskiften från förr.

Mallorca Sud Oeste

Sydvästra Mallorca

Här sätter lyx och kändisar trenden, i detta område tycker folk om att visa upp sitt välstånd. I lyxhamnar som Puerto Portals eller Port Adriano ligger skinande yatcher förtöjda bredvid varandra och alla försöker överträffa varandra med metrar! Sydväst skämmer bort dig med utsökta restauranger och designbutiker som erbjuder det senaste i modeväg.

Mallorca Palma

Palma stad

Palma, Medelhavets mest bedårande och häftigaste stad! Palma var tidigare känt som "mini-Barcelona", men har för länge sedan skakat av sig den retsamma etiketten och sätter nu trenden för shopping- och gourmetupplevelser. Stadens silhuett domineras av den storslagna katedralen, den näst största gotiska kyrkan i världen, en symbol för denna anmärkningsvärda stad som gång på gång förnyar sig själv. Fantastiska lägenheter och takvåningar i magnifika stadspalats lockar internationella kunder som är ivriga att investera på ön.

Mallorca Sud Este

Sydöstra Mallorca

På nordöstra Mallorca följer den ena vackra fjordliknande bukten efter den andra. På pittoreska, romantiska platser såsom Porto Petro och Cala Figueras kan du se när fiskarna kommer in med sina båtar och bara njuta av stunden - här känns det som om tiden står stilla. Cala D´Or är mycket livligare; denna kustby är känd för sin eleganta båthamn som man når via ytterligare en mallorkinsk "fjord".

Mallorca Center

Centrala Mallorca

Livet här i Mallorcas platta jordbruksområde styrs inofficiellt av den välkända marknadsbyn Sineu, även om den lika kända läderstaden Inca själv gör anspråk på denna dominans på grund av dess storlek. Men hur som helst är det Sineu, omgiven av flera små förtjusande byar, som har den starkaste traditionella kopplingen till denna region och därför i tysthet bestämmer vad som sker. Alla dessa småbyar är mycket traditionsbundna och har bidragit till Mallorcas historia.

Mallorca Oeste

Västra Mallorca

Här återfinns Mallorcas mest dramatiska landskap. Denna region domineras av Tramuntanabergen som börjar i Puerto Andratx och slutar vid Kap Formentor i Pollensa. Till öns stolthet förklarades denna storslagna bergskedja som världsarv av UNESCO för några år sedan. På den östra sidan finns några av Mallorcas vackraste platser, sömniga, charmiga små byar som har fängslat många kändisar. Fornalutx i närheten av Sóller har ofta utnämnts som en av Spaniens vackraste byar och Valldemossa är ett andra hem för kändisar som bland annat hollywoodstjärnan Michael Douglas.

Du kanske gillar de här bostadsområdena

Deià

Deià är en antik vacker stad på Mallorcas nordvästra kust, och under många år har staden...

Andratx

Att köpa bostad i Andratx och Port d'Andratx Den gamla mallorcanska staden Andratx är en ljuvlig...