• Suche
savills

June 12, 2017

Årliga Ironman-tävlingen i Alcuida

Årliga Ironman-tävlingen i Alcuida

Över hela världen ordnas tävlingar och evenemang där fysisk aktivitet är grundstenen. Vissa tuffare än andra och vissa på en helt egen nivå. En sådan tävling är Ironman. Triathlonloppet som finns på olika ställen över världen där både professionella tävlare och amatörer får delta. Ett av de mest attraktiva och spektakulära Ironman-loppen är Mallorca Ironman 70.3 i Alcudia.

Mix av allt det goda

Det som är det mest fantastiska med Mallorca Ironman är att hela ön påverkas av tävlingen. Deltagare från hela världens tränar otaliga timmar för att bli redo, tävlingsområdet på Mallorcas norra kust är bedövande vackert och turister och entusiaster nästan vallfärdar till tävlingsområdet för att jublande bevittna resan från start till mål. Det sker alltså två evenemang på samma gång kan man säga. Å ena sidan strider deltagarna mot människans kroppsliga gränser och jordens utformnings hinder. Men de stöttas även av en omtänksam och entusiastisk publik vid varje del av banan. Alltså ett idrottsevenemang och ett publikevenemang sammanslaget till ett.

Dessutom är triathlon en sammanslagning av tre uthållighetsgrenar som var och en kan stjälpa nästan vilken idrottsman som helst. Namnet Mallorca Ironman 70.3 står nämligen för hur långt loppet är. 70.3 miles. Motsvarande drygt 113 kilometer – 11,3 mil! En imponerande sträcka som verkligen sätter utövarnas karaktär på prov. Det är det som gör Ironman som tävlingsform så attraktiv.

Många människor, både motionärer och elitidrottsmän testar sina gränser på olika sätt. Deltagarna i Ironman tar ett steg längre. Utmattningen efter en delsträcka måste föras åt sidan för att hitta energi åt nästa sträcka. Det går inte att ha negativa tankar för då kommer mjölksyran och äter upp all kraft som är så viktig i denna enorma utmaning. Sedan är belöningen lika stor som utmaningen är jobbig. Du lär dig saker om dig själv och hur mycket människans kropp klarar av. Den insikten syns i varje deltagare som går i mål. Blicken är en blandning mellan smärta, stolthet och lättnad. Har ni förmånen att vara åskådare vid en Ironman-tävling, missa inte målgången!

Tävlingarnas tävling

Första delen av loppet är simning. 1,9 kilometers simning. Du kan få nio och ett halvt simborgarmärke för den sträckan. Detta sker precis utanför fina stränder där turister kan beskåda den första ivriga delen av loppet från sina solstolar. Efter denna kraftmätning i det böljande medelhavsvattnet springer de uppför stranden, påhejandes av turister och hoppar på en cykel och påbörjar en resa på 90 kilometer. En sträcka som nästan motsvarar att cykla från Trelleborg längst söderut i Sverige till Helsingborg i nordvästra Skåne. Därefter är det endast en sträcka kvar. En löprunda på 2,1 mil, alltså lika långt som Göteborgsvarvet.

Det låter hemskt. Eller helt underbart! Hur som helst så gör människorna runt omkring hela upplevelsen till något utöver det vanliga. Du sätter knappt din fot någonstans under hela loppet utan att känna människors varma jublande skjutsa dig mot mål. Det är betryggande att veta att du får stöd från massvis av tillresta människor som bara vill att du ska lyckas. Det är det som gör Ironman-tävlingen i Alcudia så speciell. Naturen där den utövas tillsammans med stämningen som åskådarna skapar. Har du tankar på att testa dina gränser i en Ironman-tävling? Välj den i Alcudia!

< Tillbaka till nyheterna

Du är kanske intresserad av något av dessa nyhetsämnen

September 15, 2017

Mallorca, golf-mecka 2017!

För det första kan man då njuta av sin favorithobby i härligt solsken, och samtidigt kombinera det med strandliv, bad och allt annat som Mallorca har att erbjuda. Men faktum är dessutom att här finns hela 20 strålande golfbanor, en mycket...

+ Läs mer