• Suche
savills

Fastigheter till salu i Palma de Mallorca

Filter +

Eigenschaften

Zusätzliche Merkmale

X

Palma, Mallorcas huvudstad, har vuxit otroligt i popularitet de senaste åren. Relativt kompakt i storlek och med en fantastisk strand- och hamn front är det inte överraskande att Palma lockar potentiella bostadsköpare från hela världen. Palma de Mallorca finns med på listan över de vackraste huvudstäderna i Europa. Nyligen rankades den som näst bästa stad att leva i världen. För många kommer det som en överraskning hur fin, sofistikerad, pittoresk och levande staden verkligen är. Det finns också det faktum att centrum endast ligger 15 minuter från Palmas internationella flygplats.

Palma är en mycket gammal stad med ett vackert läge längst in i Palmabukten. Staden sjuder av liv med en alltjämt växande stadskärna och en fantastisk hamnpromenad, som gör att man lätt förälskar sig i staden. Ungefär hälften av Mallorcas befolkning bor i staden och här finner ni de bästa restaurangerna, butikerna och ett nattliv som sträcker sig långt in på småtimmarna. De flesta som besöker Palma stannar i den inre ringen som utgör den gamla stan. Stora delar av detta område är bilfritt och fyllt av butiker och restauranger. De största Affärsstråken finner ni runt torget Placa Major, på gatan Jaume III och längs allén Passeig des Born. Här finner man också de största spanska varumärkena representerade samt många internationella.

Bästa områdena att köpa bostad i Palma de Mallorca

Palma är uppdelad i fem distrikt, 89 kvartaler och en gammal stad som harmoniskt kombinerar katedralens och kyrkans monument som Sant Francesc och Santa Eulalia med ultramoderna byggnader och charmiga affärer där du kan köpa traditionella produkter och hantverk. Dessa butiker konkurrerar med de stora varumärkes butikerna som ligger på gatorna Jaume III och Paseo del Borne.

Från katedralen hittar vi de mest besökta områdena och vi rekommenderar ett stopp på Plaza de Cort, där stadshuset ligger och ett mycket gammalt olivträd dominerar torget. Det stora huvudtorget Plaza Mayor är fullt av liv och härifrån utgår många mindre gator med massor av butiker och restauranger. Las Ramblas och gatorna Sant Miquel och Sant Jaume är livliga och färgglada shoppingområden, idealiska för att vandra runt och ta in atmosfären.

Palmas Gamla stad, historia och en bra investering

Palmas historia lyser med sin närvaro var du än går i staden. Vänd näsan uppåt längs med gatorna och beundra de gamla husen och dess vackra arkitektur. Landmärket för staden är mästerverket katedralen La Seu, och runt den ligger gamla stan och det arabiska kvarteren. Palma, har de senaste åren blivit ett nytt kulturellt resmål till följd av upprustning av den gamla pittoreska staden. Medelhavsstaden har blivit ett favoritresmål för många mycket tack vare dess historia, arv och avslappnad atmosfär.

Man försöker att i största möjliga mån bevara stadens kulturella och konstnärliga historiska centrum, genom att varsamt restaurera gamla byggnader. Gamla stans rehabilitering pågår fortfarande, särskilt i de närbelägna området runt katedralen och det gamla judiska kvarteret, omgivet av stadsmurarna.

Fastigheter i katedral områdena i Palmas Galma stad är idag några av de mest attraktiva på fastighetsmarknaden. Här hittar man traditionella stenhus och lägenheter som kombinerar den tydliga karaktären av stadens arkitektur (synliga bjälkar, fantastiska fasader) med modern lyx och kvalitet.

La Lonja är ett fantastiskt exempel på gotisk arkitektur i staden. Här har ett slags bohemiskt grannskap etablerat sig, populära fastigheter som köps här är renoverade byggnader och takvåningar med havsutsikt. Området har ett brett utbud av restauranger och en otrolig magnetisk atmosfär.

Santa Catalina är populärt bland Svenskar

Santa Catalina är ett otroligt populärt område när det gäller fastighetsinvesteringar och ligger endast ett stenkast från Palmas centrum. Från att ha varit fiskarnas och arbetarnas kvarter strax utanför den gamla stadsmuren, till att nu var ett av de mest eftertraktade områdena att bo i. Santa Catalina är ett område med en eklektisk och charmig historia där många utav de gamla byggnaderna och husen finns kvar. Den mycket omtyckta och kända saluhallen i Santa Catalina ligger mitt i hjärtat av området. Här finns också mysiga och trendiga kaféer, blandat med barer och restaurangutbudet är fantastiskt. Santa Catalina ligger också endast några meter från hamnpromenaden Paseo Marítimo, med ännu fler restauranger och barer och ett bra nattliv.

Portixol och Molinar, fastigheter med närhet till stränder och stad

Fortsätter man längs Paseo Marítimo, mot Playa de Palma, kommer vi över distriktet Portixol-Molinar. Detta är ett gammalt fiskeområde, nu känt för sina terrasser, restauranger och charmiga hus vid strandpromenaden. Den fantastiska strandpromenad sträcker sig ut sig längs stranden och är perfekt för promenader och sport, som jogging, cykling eller rullskridskoåkning. Portixol har blivit ett av de mest önskvärda områdena för att köpa en fastighet, tack vara det perfekta läget i utkanten av Palma och med havet som breder ut sig längs den lilla byn.

Stranden & hamnen i Palma de Mallorca

Det finns en strand i Palma city, strax öster om katedralen. Den ligger på gångavstånd från den Gamla stan, med en gång- och cykelväg som löper längs med kusten söderut, hela vägen längs Palma de Mallorca till Arenal. Söker ni en lugnare strand fortsätt någon kilometer österut till den trendiga orten Portixol och Ciudad Jardin. Den stora hamnen har nästan inte något slut och det är härifrån många båtturer utgår, och om ni har hyrt båt så finner ni oftast hamnplatsen centralt i Palma. De stora kryssningsfartygen lägger också till i hamnen och många är enorma i storlek.

Vi hjälper dig att hitta din drömbostad i Palma

Potentiella köpare kommer från många olika länder och från alla samhällsskikt och de älskar vad Palma de Mallorca har att erbjuda! Fastighets sökare som letar efter den perfekta bostaden till salu blir ofta tagen av det eleganta Palma, en storstad i miniatyr.

Palma de Mallorca är verkligen en av de vackraste städerna i världen och det är därför som många människor strävar efter att äga ett hus här, särskilt i den gamla staden. Oavsett om det är en vacker taklägenhet på hamnpromenaden Paseo Maritimo med fantastisk utsikt över Palmabukten, eller ett ombyggt, mallorkinskt renässanshus på kullerstensgatorna bakom katedralen, så kommer vi på Balearic Properties att vara mycket glada att få hjälpa dig i strävan att hitta ditt drömboende.

Vi söker efter ett hus till dig

Huserbjudande denna vecka

171 Hus till salu in Palma de Mallorca

Sortera efter pris