• Suche
savills

Villor till salu i Felanitx

Filter +

Eigenschaften

Zusätzliche Merkmale

X

Felanitx ligger på sydöstra Mallorca, och är en perfekt plats för att leta efter villor till salu, särskilt eftersom den mallorcanska bostadsmarknaden visar starka tecken på återhämtning. Den stora staden Felanitx har blivit ett populärt mål för husletare som finkammar marknaden efter villor till salu i Felanitx, i jakt på att hitta det där efterlängtade hemmet i solen.

Oavsett om du söker en enkel familjevilla mitt i Felanitx, en cool, modern villa med utsikt över stadens hustoppar, eller en lyxig strandvilla i ljuvliga Port de Felanitx, skulle vi på balearicproperties.com/en bli glada över att hjälpa dig hitta din drömvilla till salu i Felanitx.

Vi söker efter ett hus till dig

Huserbjudande denna vecka

7 Villa till salu in Felanitx

Sortera efter pris

Populära sökningar

Felanitx är en charmig liten stad som ligger cirka 13 km in mot landet från Porto Colom. Felanitx har en härlig, gammeldags charm och en fridfull atmosfär, vilket gör att staden står högt på listan hos personer som söker en villa i en traditionell, mallorcansk stad. Kyrkan Sant Miquel på det centrala torget Placa Sa Font i Felanitx är en populär attraktion, särskilt bland de som vill få se den berömda (och smått bisarra) statyn av St Miquel, som står på djävulens huvud.

På torget finns en imponerande stentrappa som tar dig till Font de Santa Margalida, en vattenfontän som en gång i tiden var stadens huvudsakliga brunn.

Den främsta turistattraktionen för besökare i Felanitx är utan tvekan det medeltida klostret Santuari de Sant Salvador. Det har ett majestätiskt läge på en brant klippa med utsikt över den sydöstra delen av staden, och var en gång Mallorcas viktigaste pilgrimsplats. Klostret har en restaurang och ett kafé, och fungerar även som hotell.

Det är inte bara klostret som lockar turister till Felanitx – från klostret har man även utsikt över Castell de Santueri. Det byggdes på 1300-talet och själva slottet är byggt på ett imponerande sätt – det är inbyggt i klipporna och erbjuder en spektakulär utsikt. En ljuvlig plats för att gå ut och äta i Felanitx är El Castillo del Bosque, som bokstavligen översätts till ”slottet i skogen”. Här kan man avnjuta fräsch Medelhavsmat i en romantisk trädgårdsmiljö.

Söndagsmorgnar är en bra tidpunkt att besöka Felanitx, då staden verkligen livas upp tack vare den underbara marknaden. Här kan du köpa färska, lokala råvaror och avnjuta den spännande känsla som genomsyrar en mallorcansk marknadsdag.

Felanitx har goda anslutningar direkt till Palma och dess internationella flygplats, som bara ligger 50 km bort. Det går även bussar till Palma, Porto Colom och Santanyi. Med allt detta i åtanke är det lätt att förstå varför så många dras till Mallorca i syfte att hitta villor till salu i den charmiga staden Felanitx.

RSS