• Suche
savills

Hus till salu i Felanitx

Filter +

Eigenschaften

Zusätzliche Merkmale

X

Sydost om Mallorca ligger Felanitx, det är ett bra ställe att leta efter hus till salu. Denna villastad är ett populärt tillhåll för folk som söker efter hus till salu i Felanitx när de letar efter det där efterlängtade Mallorcanska hemmet.

Oavsett vilken typ av hus i Felanitx du söker efter, det kan vara en mysig lägenhet, lyxig villa, ett pittoreskt hus i staden eller en lantlig finca, kan vi på balearic-properties.se hjälpa dig i ditt sökande efter drömhus till salu i Felanitx.

Vi söker efter ett hus till dig

Huserbjudande denna vecka

6 Hus till salu in Felanitx

Sortera efter pris

Populära sökningar

Felanitx är en charmig stad. Beläget ungefär 13 kilometer inåt land från Porto Colom, Felanitx har en underbar gammeldags charm och fridfylld vibb vilket får den att hamna högt på listorna för folk som letar efter hus till salu i en traditionell Mallorcansk stad.

Förstagångsbesökare i Felanitx blir ofta charmade av den underbara labyrinten av gamla trånga gator och attraktiva stenhus. Sant Miquels kyrka i kärnan av Felanitx är en populär attraktion, särskilt för att se på den kända(och något bizarra) statyn över St Miquel ståendes på djävulens huvud.

Sant Miquels kyrka sticker upp över Placa Sa Font, en av Felinatixs huvudtorg, där en imponerande mängd stentrappsteg binder samman det med Font de Santa Margalida, en gång stadens vattenkälle. Tveklöst är det mest intressanta stället för besökare i Felanitx det medeltida klostret Santuari de Sant Salvador. Majestätiskt placerat på en brant hällmark sydost om staden, det var en gång en av Mallorcas viktigaste platser för heliga pilgrimsresor. Klostret har även en restaurang och café.

Det är inte bara klostret som attraherar människor till Felanitx - från fristaden kan man även se ut mot Castell de Santueri. Byggt på 1300-talet är slottet självt, imponerande, inbyggt i klipporna på en plats som en gång var ett arabiskt fort och före det en romersk fästning. Det räcker nog med att säga att vyerna härifrån är spektakulära.

Felanitx är helt klart en plats som är nära landet och har en lång historia av hantverkarvaror, särskilt vin. (Felanitx ligger i hjärtat av Pla & Llevant, Mallorcas näst viktigaste vinområden.) Söndagmorgonar är en bra tid att vara i Felanitx, då staden verkligen vaknar till liv med al fresco-marknaden. Här kan du köra goda färska närproducerade varor och njuta av det genuina sorlet av marknadsdagar.

Precis bakom Sant Miquels kyrka finns det en autentisk och traditionell Mallorcansk marknadshall. Detta är en utmärkt plats att testa på områdets specialiteter - kapris, känt lokalt som ‘gröna pärlor’.

Felanitx har en bra direktväg till Palma och dess internationella flygplats ungefär 50 kilometer bort. Detta har alltid varit spelat en avgörande roll i varför många kommer till Mallorca och letar efter hus till salu i Felanitx.

RSS