• Suche
savills

Villor till salu i Deia

Filter +

Eigenschaften

Zusätzliche Merkmale

X

Att leta villor till salu i Deiá står ofta högt på listan hos personer som letar hus och vill hitta en perfekt, villaliknande fastighet på Mallorca. På sydvästra Mallorca ligger den vackra byn Deiá, och lockar blivande husletare från hela världen i sin jakt på villor till salu i Deiá.

Oavsett om du söker en enkel familjevilla i den läckra bergsbyn Deiá, en sval och modern villa högt ovanför den dramatiska kustlinjen, eller en lyxig villa med otrolig utsikt över berget Puig d'es Teix skulle vi på balearic-properties.se vara glada över att hjälpa dig hitta din drömvilla till salu i Deiá.

Vi söker efter ett hus till dig

Huserbjudande denna vecka

2 Villa till salu in Deià

Sortera efter pris

Populära sökningar

Deiá ligger på en kulle som reser sig från Medelhavets klarblå vatten. Den imponerande bakgrunden med berget Teix, som är en del av den uppskattade bergskedjan Tramuntana, ger Deiá en nästan mystisk utstrålning. Deiá är en liten, söt och lugn by. De flesta av bys hotell och restauranger ligger längs Arxiduc Lluis Salvador, Deiás främsta genomfartsväg och kustväg.

En särskild plats att bo på är Deiás mest berömda hotell, som ofta används av kändisar: Hotel La Residencia. Den minimalistiska, rustika inredning är en stor attraktion, precis som den fridfulla miljön. Här finns underbara måltider med tillhörande vin på hotellets hyllade restaurang El Olivo.

Ett annat populärt hotell i Deiá är fyrstjärniga Hotel Es Moli. Det ligger i ett vackert renoverad slott från 1600-talet, och har ljuvliga trädgårdar med spektakulär utsikt över Mallorcas kust.

En av Deiás bästa restauranger är utan tvekan Es Raco d’es Teix. Det ligger i ett attraktivt gammalt stenhus och specialiserar sig på det mallorcanska köket. Om du beger dig ner till Cala Deiá, Deiás ljuvliga strand, kommer du att stöta på Café-Bar Ca’s Patro March (971 639 137). Den här ljuvliga platsen består av gamla, rustika byggnader med en stor terrass med utsikt över havet. Lokalt fångad mat från havet är husets specialitet. Mums!

Det finns ett fascinerande arkeologiskt museum i Deiá, som ligger i byns renoverade kvarn. Det här är en av Deiás äldsta byggnader. Här finns främst förhistoriska föremål som hittats i lokala grottor och platser. Deiá har också en utsökt församlingskyrka, och kyrkogården ha ren enastående utsikt över bergen och kustlinjen. Kyrkan har också ett litet museum, Museu Parroquial, som erbjuder en intressant samling antikviteter.

Deiás kanske mest berömda landmärke är det hem som brukade tillhöra den brittiska poeten och författaren Robert Graves. Hans hem Ca N’Alluny (lacasaderobertgraves.com) är nu ett museum som tillägnas hans liv och arbete. Hans enkla grav kan hittas på församlingskyrkans kyrkogård.

Deiás invånare kan njuta av bra, stora vägar som går direkt till Palma och dess internationella flygplats, och bussar går regelbundet till huvudstaden. Det säger sig självt att Deiá är en av de mest åtråvärda platserna på hela Mallorca, och är en plats där en villa till salu ofta snappas upp på nolltid.

Varför inte komma och besöka oss på den ljuvliga ön Mallorca, och kolla in några av våra utmärkta villor till salu i Deiá?

RSS