• Suche
savills
Att bo
Valldemossa
HomeMallorca › Valldemossa

Köp bostad i Valldemossa

Valldemossa, älskad av artister och författare

Valldemossa anses av många vara den allra vackraste byn på hela Mallorca. Stillheten, dess vackra omgivningar, det härliga klimatet samt byns fascinerande historia är något som gör detta till en speciell plats på ön. Här har det därför blivit väldigt populärt för både turister och lokalbor att köpa fastigheter.

Byn är belägen uppe i bergen på Mallorca med en fantastisk utsikt över ön och dess fina natur. Arkitekturen är i byn bedårande, med kullerstensgator och traditionella hus. Dessutom finns här ett kloster med gamla anor, och det var även här Santa Catalina Tomas, som senare skulle komma att saligförklaras av påven, föddes. Därför besöks byn varje år även av pilgrimer som kommer dit för att fira hennes minne.

På grund av dess vackra omgivningar och dess stillhet så har Valldemossa även sedan flera år tillbaka varit en mycket populär ort för författare och artister. På 1830-talet spenderade bland annat George Sand mycket tid i Valldemossa tillsammans med sin partner, den berömda kompositören Frederic Chopin. De bodde då i det berömda klostret, och detta skrev George Sand sedan om i sin bok En vinter på Mallorca. Klostret är numera en av de mest besökta platserna på Mallorca.

Det råder inte heller någon brist gällande matutbud i byn. Här finns flera mysiga caféer och spännande restauranger att välja bland. En restaurang som rekommenderas är Ca’n Mario som är familjeägd och ligger i ett vackert gammalt hus i byn. Här finns det bästa inom den lokala maten. Port de Valldemossa, en filial av byn som fungerar som dess hamn, har också en fantastisk restaurang i form av Es Port som tveklöst även den är värt ett besök. Här serveras utsökt havsmat i lokala varianter, och man kan dessutom här njuta av den fantastiska havsutsikten.

I övrigt finns i Valldemossa flera mysiga hotell där man kan bo under sin vistelse. Byn lämpar sig dessutom alldeles utmärkt för golffantaster eftersom här finns flera strålande golfbanor alldeles i närheten av byn. Det är även lätt att ta sig till byn, och det görs med antingen bil eller buss. Från flygplatsen tar det ungefär 40 minuter att nå Valldemossa.

I denna fantastiska by finns det trots dess popularitet flera fastigheter tillgängliga ute på marknaden. Smakar det så kostar det sägs det ju, och så är fallet här med tanke på vilken underbar plats Valldemossa är.

Valldemossa är alltså ännu en i mängden av fantastiska platser på Mallorca. Det flesta förknippar kanske ön med charterturism samt stränder och bad, men det finns här så mycket mer än detta. Just Valldemossa är ett utmärkt exempel på detta, och byn är verkligen inte någon typisk turistort utan en mer genuin och pittoresk upplevelse än denna går det knappast att få. Det är lätt att förstå varför så många förälskar sig i denna vackra by, och vi kan därför varmt rekommendera ett besök här som en del av de sevärdheter som man bör passa på att njuta av under sin vistelse på Mallorca. Man lär knappast ångra det!

Haus Köp i Valldemossa

Villa Köp i Valldemossa

Du kanske gillar de här bostadsområdena

Santa Ponsa

Fastigheter till salu i Santa Ponsa Underbara Santa Ponsa är ett av de mest populära...

Deià

Deià är en antik vacker stad på Mallorcas nordvästra kust, och under många år har staden...

Buro Pollensa

Våra regionskontor

Kontor norra Mallorca
C. Alcudia, 3, 07460 Pollensa, Mallorca
+34 971 53 29 84
info@balearic-properties.com

Visa kontoret på Google Maps

Våra fastighetsmäklare i Pollensa och närområde

Iris Gruenewald

Iris Gruenewald
VD - grundare

Jack

Jack Newberry
Fastighetskonsult

Cecile Bal

Cecile Bal
Fastighetskonsult